Opel Vivaro platós tehergépkocsi

Típusinformációk:

SMART Fortwo Cabrio Elelctric Drive

Tudnivalók a használatról

Elektromos Smart bérlés? A Smart neve egybekötődött a városi közlekedéssel. Mi magunk is városi használatra javasoljuk. Ha csak fél autónyi helyed lesz a belvárosban, Neked az is bőven elég lesz. Nem kell parkoló automatát keresni, órát nézegetni.

Ebben a kategóriában kétségtelenül két mini ikon van ami után mindig megfordulnak, ami mindig mosolyt csal a járókelők arcára. A Fiat 500 cabrio és a Smart cabrio.

Télen persze vannak kompromisszumok. Kicsit lassabb a felfűtés, jelentősen csökken a hatótáv, így az igazi élményt március és október között adja, amikor egy napos belvárosi délutánon menet közben egy gombnyomással elhúzza a vászontetőt és egy következő gombnyomással a hátsó szélvédőt is lehajtja. Innen igazi cabrio élményt biztosít mindezt néma csöndben teszi.

Mindenképp érdemes kipróbálni, egy unikális darab a kínálatunkban, nagyon kevés újszerű kiadó elektromos cabrio Smart van a bérleti piacon.

A gyorstöltés a Smart esetében nem DC töltésként kell értelmezni, ugyanakkor érdemes odafigyelni a kocsi kiválasztásánál mert a 22kW töltés nem alapértelmezett, nem az alapfelszereltség része. Ha Smart bérlés akkor mindenképp javasoljuk, hogy figyelmesen járjon el és gyorstöltéssel felszerelt kocsit válasszon. Az alapfelszereltség szerinti modell 4,6kW töltési energiát képes felvenni ami 1x20A, így a 0-100% teljes töltési ideje 4,5 óra, szemben az általunk kínált 22kW töltésre képes modellünkkel, itt a teljes töltés ideje 55 perc, ugyanakkor tudjuk hogy sose töltünk 0%-ról és jellemzően nem töltünk 100%-ra, így egy tipikus 20-80% töltés ideje 22kW-os normál városi töltőn 30 perc, ami egy teljesen elfogadható várakozási idő. Amennyiben Ön nem egy rutinos elektromos autó használó, javasoljuk letölteni a PlugShare alkalmazást az Önnek ideális töltési pontok kiválasztásához.

Elindítás magától értetődő és egyszerű. Az indítókulcsot „gyújtás” állapotba tekerjük, amit ő a műszerfalon egy zöld színű READY felirattal jelez vissza, innentől menetkész a kocsi, a váltót D-be tesszük, és indulhat a kaland. Természetesen a leírtak alól kivétel az a helyzet amikor kitolatással kell megkezdeni az utunkat.

A váltó mellett talál egy ECO gombot. Amennyiben ezt bekapcsolja, a kocsi visszavesz a teljesítményből, a műszerfalon is visszajelzi az ECO mód kiválasztását, és kedvezőbben újra kalkulálja a még megtehető utat. Ugyanakkor nem csak ez a különbség. ECO módban amennyiben a gázpedálról leveszi a lábát azonnal egy rekuperációs visszatöltési folyamat indul el, szemben a normál üzemmóddal, ahol ez nem kapcsol be azonnal a gázpedál elhagyásával de ilyenkor bekapcsol egy követőradar mód ami nem a klasszikus távolságtartó tempomat üzemmód, jelen esetben csak arra szolgál hogy megközelítés esetén bekapcsolja a lassító rekuperációt de fékezni nem fog a jármű. Azt mindenképp szeretném hangsúlyozni hogy a kocsi nem alkalmas az úgynevezett egypedálos üzemmódra, azaz alkalmanként a fékpedál használata is szükséges városi közlekedés során is. Összességében boldog időtöltést kívánunk elektromos Smart EQ bérléssel töltött napjaira, és ha bármiben segíthetünk keressen bizalommal.

Pótdíjak